Welkom op de website van Ad Germing

Op deze site kun je mijn foto`s zien die niet toevallig zijn gemaakt maar meestal met veel moeite en vooral veel geduld.
 
Ad Germing is een geboren en getogen Veluwenaar.
De interesse in de natuur heb ik van thuis meegekregen.
Als kind werd ik al vertrouwd gemaakt met de flora en fauna van de Veluwe.
Op jeugdige leeftijd werd ik al lid van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie waar ik veel kennis van vogels opdeed.
Op latere leeftijd kwam ik op de gedachte om mijn natuurbelevenissen op de plaat vast te leggen om ook anderen deelgenoot van mijn ervaringen in de natuur te maken.
 
Hoewel  ik alles wat in de natuur loopt, vliegt en kruipt fotografeer, is het grofwild op de Veluwe in beeld brengen mijn grote passie.
Door veelvuldig contact met grofwildkenners en beheerders en het jarenlang observeren en herkennen van grofwild, heb ik een behoorlijke kennis van het wild op de Veluwe opgedaan die mij bij het fotograferen van het wild goed van pas komt want om dieren te fotograferen is kennis van gedrag en karakter en de wijze van benadering erg belangrijk al is het alleen maar om het wild zo min mogelijk te verstoren want rust en voedsel zijn voor het wild van essentieel belang.
 
De meeste wildopnames worden vanuit een camouflagetent gemaakt.